جزئیات وبلاگ

مراحل کشت و کوددهی فلفل دلمه ای

مراحل کشت و کوددهی فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای یکی از گونه های Capsicum annum است. به طور کلی، گیاهان میوه هایی به رنگ های سبز، زرد و قرمز تولید میکنند. اما میوه هایی به رنگ های شکلاتی/قهوه ای، سفید و بنفش نیز تولید می کند. معمولا قسمت سفید و دانه ها به دلیل طعم تلخ مصرف نمی شود، اما به معنای غیر قابل خوردن نیست.

نحوه کاشت فلفل دلمه در گلخانه

در کمال تعجب بسیاری از مردم، فلفل دلمه‌ای یکی از متنوع‌ترین غذاها برای پخت و پز است. از آنجایی که می‌توان آن‌ها را به‌صورت خام یا پخته، در سالاد، سرخ‌کرده، تاکو یا به‌عنوان یک میان‌وعده ساده مصرف کرد، در بسیاری از غذاها و موقعیت‌ها یافت می‌شوند. بزرگسالان آنها را دوست دارند، بچه ها آنها را دوست دارند، و مهم تر از همه، شما می‌توانید آنها را در گلخانه خانگی خود، زمین باغ گرم، از ظرف زمینی پرورش دهید.

راه های مختلفی برای اطمینان از رشد سریع فلفل های شما و برداشتی زیبا، بزرگ و خوشمزه وجود دارد. اطمینان از اینکه هر گیاه فضای زیادی دارد، نور خورشید فراوان، کود خوب، آبیاری منظم و پوشش محافظی از مالچ دارد، شانس شما را برای تولید محصولی که در بهار تصور می‌کنید افزایش می‌دهد. البته استفاده از گلخانه به شما این امکان را می دهد که محیط را بهتر کنترل کنید، و میانگین دما را افزایش دهید، بخصوص در مناطق معتدله و سرد برای داشتن محصول مداوم کاشت در گلخانه بسیار رایج است. فلفل دلمه ای تنوع چشمگیری دارد از رنگ زرد و نارنجی و قرمز گرفته باا سیاه و سبز همه و همه در دسترش شما کشاورزان عزیز وجود دارد.

رشد فلفل دلمه ای از دانه

بذرهای فلفل را ابتدا در ظروف، حدود 1.5 سانتیمتر زیر سطح بکارید. گیاهان فلفل خاک ارگانیک غنی از کلسیم و فسفر را دوست دارند. آنها در کمتر از هشت روز جوانه می زنند، اما ممکن است تا سه هفته هم طول بکشد، بنابراین صبور باشید، به خصوص در مورد فلفل نوع رازک، که تمایل دارد نسبت به انواع دیگر کندتر جوانه بزند.

اگر قصد دارید آن ها را به گلدان بزرگ تری یا فضای مزرعه یا گلخانه انتقال دهید، پس به هر دانه حدود 2.5 سانتیمتر فضا در اطراف بدهید تا مطمئن شوید که ریشه ها در هم پیچیده نمی‌شوند و در زمان جابجایی آسیب نمیبینند. بهترین روش برای تولید نشاهای سالم و عالی برای انتقال آسان به مزرعه کاشتا بذر در سینی نشای پلاستیک است. سینی های نشای پلاستیک به دو صورت سینی نشای یک بار مصرف و سینی نشای پلاستیکی چند بار مصرف در بازار وجود دارد که کشاورزان عزیز بسته به دلخواه می‌توانند یکی از آنها را انتخاب کنند.

پس از کشت بذرها در گلدان یا سینی کشت آنها را در یک پوشش نایلونی شفاف بپیچید. این به آنها محیط گرم تری در هنگام جوانه زدن می‌دهد. هنگامی که نشاها در بالای خاک ظاهر شدند، پلاستیک را بردارید و آنها را در گلخانه یا روی طاقچه در زیر نور شدید آفتاب قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که آبیاری را ادامه می دهید.

فاصله کشت فلفل دلمه ای در مزرعه

در حالت ایده آل کاشت گیاهان بالغ باید حدود 45 تا 50 سانتیمتر فاصله بین خود داشته باشند، یا به عبارت دیگر، هر گیاه به دایره خاص در اطراف خود به قطر حدود 25 سانتیمتر نیاز دارد. این به ریشه ها اجازه می دهد تا بدون دخالت گیاهان همسایه، رشد کنند و آب و مواد مغذی را دریافت کنند تا رقابت اتفاق نیفتد و گیاه سالمی تولید شود.

مراحل کوددهی فلفل دلمه ای در کشت مزرعه ای

  1. نشاها در خزانه یا گلخانه بعد از پیدایش برگهای حقیقی به کودآبیاری با کود NPK20-20-20 کود اسیدآمینه نیاز دارند.
  2. هنگامی که گیاهان اولین مجموعه از برگ های واقعی خود را ایجاد کردند، احتمالاً حداقل هر دو هفته یک بار نیاز به تغذیه با کود دارند، اولین نوبت کوددهی 2 هفته بعد از انتقال نشا پس از استقرار نشاها است و اولین کودی که توصیه می‌شود کود NPK20-20-20 به همراه هیومیک اسید است. یک هفته بعد میتوانید از کودهای حاوی جلبک دریایی و اسید آمینه استفاده کنید.
  3. در دوران رشد رویش تا قبل از گلدهی کودهای عمومی مانند 20-20-20 و قبل از گلدهی حتما کودهای کلات کلسیم و کود میکرومیکس به صورت محلولپاشی استفاده شود.
  4. بعد از شروع تشکیل میوه کودهایNPK پتاس بالا، کود جلبک دریایی، کودهای کلسیمی و اسیدآمینه به نوبت استفاده شوند.

کنترل علف های هرز در مزارع فلفل دلمه ای

علف های هرز منابع غذایی اطراف بوته های فلفل را مصرف میکنند و سطح تولید گیاهان شما را کاهش می‌دهند. آنها همچنین سطح رطوبت را در خاک کاهش می‌دهند و به طور بالقوه به گیاه فلفل آسیب وارد می‌کنند و عملکرد و کیفیت برداشت را کاهش می‌دهند.

تلاش‌ها برای کاهش فشار علف‌های هرز شامل استفاده از هواکش‌های دریچه‌ای در گلخانه‌ها برای کاهش دسترسی علف‌های هرز ناشی از باد به خاک است و نصب پارچه پوششی راه خوبی برای جلوگیری از رشد علف‌های هرز و رقابت با گیاهان شما انجام می‌دهد. البته همیشه روش سنتی وجود دارد که هر روز خاک اطراف گیاهان خود را بررسی کنید و هر چیزی را که به آن تعلق ندارد بیرون بکشید. اگر این کار را به طور منظم انجام دهید، کار سریعی است و همچنین به شما فرصتی می دهد تا سلامت و کیفیت گیاه را بررسی کنید، آفات را بررسی کنید، رطوبت خاک و غیره را بررسی کنید.

مراقب آفات و بیماری ها باشید

بزرگترین شکارچیان گیاهان فلفل شما احتمالا حلزون ها و راب ها خواهند بود. بهترین راه برای مقابله با آنها این است که آنها را بردارید و به خانه جدیدی پرتاب کنید - یا اگر ترجیح می دهید به روشی دائمی از شر آنها خلاص شوید. برای شستن سایر آفات، مانند شته ها، می توان از یک شلنگ قوی (فقط روی گیاهان بالغ) استفاده کرد. از خیس کردن بیش از حد خاک اطراف گیاهان خود یا آسیب رساندن به برگ ها با فشار آب خودداری کنید. به طور کلی، تناوب زراعی از آفاتی مانند حشرات و بیماری های کوچکتر و میکروسکوپی گیاهان نیز جلوگیری می کند.

سوسک‌های کک مانند ممکن است برگ‌های تازه گیاهان شما را بخورند و در زیر برگ‌ها پنهان می‌شوند و تشخیص آنها سخت باشد. با این حال، آسیب حداقل است، و معمولا به راحتی با آنها برخورد می شود. آنها در وسط روز ظاهر می شوند و از خیس شدن متنفرند، بنابراین یک اسپری خوب در حوالی ظهر می تواند آنها را حرکت دهد.

آنتراکنوز قارچی است که می تواند بین گیاهان پخش شود و باعث ایجاد لکه هایی روی برگ و میوه فلفل می‌شود. لکه ها می‌توانند به صورت توده ای مایل به صورتی رشد کنند و باعث پوسیدگی شوند. قارچ کش های مبتنی بر مس مانند Bonide-811-Copper-Fungiside از شر آنها خلاص می شوند.

عارضه پوسیدگی گلگاه در فلفل دلمه ای

اگر گیاهان شما به اندازه کافی کلسیم دریافت نمی‌کنند، لکه های تیره و آغشته به آب در انتهای شکوفه میوه ظاهر می‌شوند. میوه می‌تواند بزرگ شود، سپس فرو رفته و پوسیده شود. برای جلوگیری از آن، pH خاک را حفظ کنید، از مالچ استفاده کنید، و مطمئن شوید که خوراک/کود مناسب و کافی ارائه می‌دهید.

آبیاری فلفل دلمه ای

فلفل سبزی ترد و پر جنب و جوشی است و برای رسیدن به محصول کافی و با کیفیت به آب زیادی نیاز دارد. خاک باید همیشه مرطوب نگه داشته شود و آبیاری روزانه در اوج تابستان که روزها طولانی و گرم است ایده خوبی است. یک اینچ یا بیشتر آب در هر چهار روز یک قانون کلی است.

خاک مناسب برای کاشت فلفل در گلخانه

فلفل ها عاشق خاک غنی با کلسیم و فسفر کافی هستند. pH ایده آل بین 6.5 تا 7.0 است. دمای ایده آل خاک در حدود 21 درجه سانتیگراد است. به محض ظاهر شدن اولین میوه ها مقداری کود اضافه کنید، اما در مصرف آن زیاده روی نکنید وگرنه گیاه به هیچ وجه میوه کافی تولید نمی کند. فلفل ها نور ثابت در دمای مناسب را دوست دارند. حدود 6 ساعت نور در روز یا بیشتر کافی است. دما باید بین 25 تا 28 درجه سانتیگراد در روز باشد و دمای گلخانه در شب باید حدود 16-18 درجه سانتیگراد باشد. در دمای زیر 10 تا 12 درجه سانتیگراد یا بیش از 35 درجه سانتیگراد، خطر از دست دادن گیاهان خود را دارید. رطوبت باید حدود 65-85٪ برای رشد مطلوب باشد.

رطوبت مناسب برای کاشت فلفل در گلخانه

سطح رطوبت بالا باعث کاهش انتشار گرده و کاهش مقدار محصول می شود. رطوبت کم ممکن است گرده ها را خشک کرده و از جوانه زنی جلوگیری کند. رطوبت مطلوب باعث می شود که گرده تولید شود و برای جوانه زنی موفقیت آمیز به درستی آزاد شود.

برداشت فلفل رشد کرده

بهتر است فلفل ها را با استفاده از قیچی، چاقوی تیز یا ابزاری مشابه برداشت کنید تا از شکستن قسمت های ظریف تر گیاه هنگام کشیدن خود فلفل ها جلوگیری کنید. همچنین حواستان باشد که هنگام برداشت فلفل، صورت یا چشم‌های خود را مالش ندهید، زیرا مواد شیمیایی که آن‌ها را تند و تند می‌کند، می‌تواند برای پوست و چشم‌ها بسیار تحریک‌کننده باشد، به‌خصوص وقتی صحبت از فلفل تندتر باشد.

 

0 نظر:

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

در سایت ما عضو شوید

برای عضویت در خبرنامه کشاورزیار شماره همراه خود را در کادر زیر وارد کنید

در حال تماس ...