افزایش ۳ درصدی بهره برداران کشاورزی
بنابر اعلام مرکز آمار ایران: سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ نسبت به ده سال گذشته نشان میدهد، شمار بهره برداران بخش کشاورزی افزایش ۳ درصدی داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ ژیلا کمایی سخنگوی ستاد سرشماری عمومی کشاورزی کشور گفت: جمع آوری اطلاعات آماری در سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ نشان میدهد: ۴ میلیون و ۱۴۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی کشور فعالیت دارند.
کمایی افزود: بر اساس آمار ستاد سرشماری عمومی کشاورزی، فعالیت در بخش زراعت ۴ درصد نسبت به سرشماری ۱۰ سال گذشته افزایش داشته است. در حوزه باغداری نیز ۱۵ درصد افزایش تعداد بهره بردار را نشان میدهد.
وی در ادامه تصریح کرد: مقایسه آماری ۱۴۰۳ با سرشماری عمومی کشاورزی ۱۳۹۳ نیز نشان میدهد، در حوزه دام نیز به طور متوسط حدود ۲۰ درصد افزایش تعداد بهره بردار، دارای فعالیت دام به تفکیک دام سبک و سنگین داشتهایم که در کل تعداد بهره برداران بخش کشاورزی نسبت به سرشماری ده سال گذشته ۳ درصد افزایش داشته است.
حمید پور محمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه میگوید: آمار چراغ راه فعالیت و برنامه ریزی در بخش کشاورزی است و آمار دقیق با هدایت برنامه ریزان در بخش کشاورزی، امنیت غذایی را در کشور محقق میکند.
گودرزی رئیس مرکز آمار ایران نیز گفت: در ششمین دوره سرشماری عمومی کشاورزی در اجرای این برنامه، اطلاعات آمار مرتبط با ارقام بخش کشاورزی از بهره برداران و کشاورزان بیش از ۴۵ روز در برخی از استانها تا ۵۰ روز به طول انجامید.
گودرزی افزود: نتایج دادهها و اطلاعات به دست آمده پس از استخراج، اوایل سال آینده در اختیار نهادهای مربوطه و تصمیم گیرندگان قرار میگیرد.
شهرزاد پیشکاری معاون پایگاههای اطلاعاتی مرکز آمار ایران ، از اهمیت نقش فناوریها در سرشماری کشاورزی گفت: در این سرشماری از سیستمها و سامانههای به روز با تکنولوژیهای جدید استفاده شد.
محسن خاک پور کارشناس دفتر کشاورزی مرکز آمار ایران هم گفت: در اجرای این برنامه جی پی اس ماموران سرشماری فعال شده بود و و اگر اجرای این برنامه موفق باشد برای سرشماریهای بعدی در کشور از این روش استفاده خواهیم کرد.
گفتنی است: بیش از ۵ هزار مامور آمارگیر، در سرشمار عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ مشارکت کردند.
ششمین سرشماری عمومی کشاورزی در حوزههای مختلف کشاورزی شامل زراعت، دامداری و آبزیان انجام شده. سرشماری کشاورزی از سال ۵۲ تاکنون هر ۱۰ سال یکبار در کشور انجام و آینده کشور برای تامین امنیت غذایی با این آمار تعیین میشود.