جزئیات خبر

گردهمایی خودکفایی پایدار در کشاورزی

گردهمایی خودکفایی پایدار در کشاورزی

گردهمایی و نمایشگاه کشاورزی دانش بنیان، خودکفایی پایدار با نگاه به توسعه کشاورزی شهری امروز در وزارت جهاد کشاورزی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ امیرحسین افشار دبیر گردهمایی دانش بنیان، خودکفایی پایدار با حضور در برنامه سلام خبرنگار گفت: بخش کشاورزی نسبت به سایر بخش‌های اقتصاد کشور در زمینه دانش بنیان عقب‌تر است؛ البته منظور عقب بودن در تولید دانش نیست چرا که ما با وجود نزدیک به بیش از ۶ هزار هیأت علمی دانشگاهی، ۲ هزار هیأت علمی مراکز تحقیقاتی و بیش از ۴۰۰ هزار دانشجوو فارغ التحصیل، تحصیلات تکمیلی، در زمینه تولید علم از کشور‌های پیشرو عقب نیستیم.

افشار افزود: مشکل ما در کشاورزی بحث ورود علم به عرصه‌های کشاورزی است، آمارنشان می‌دهد: ۲ تا ۵ درصد نفوذ دانش در عرصه‌های کشاورزی در کشور وجود دارد. 

وی درباره علت این موضوع گفت: هنوز کشاورزی در کشور ما آن اقتصادی را که باید داشته باشد را ندارد و این ضعیف بودن اقتصاد کشاورزی این تمایل ورود دانش را به عرصه‌های کشاورزی یک مقدار پایین می‌آورد دولت‌ها هم در این زمینه خیلی مؤثر هستند.

افشار تصریح کرد: علم در بخش‌های دیگر مثل صنعت، برای اینکه علم در آن بخش تمکن مالی بیشتری دارد، شرکت‌های دانش بنیان علاقه بیشتری دارند که در این بخش ورود پیدا کنند ولی در کشاورزی ما با قشر کشاورز روبرو هستیم قشر کشاورزی که نیاز به حمایت دارد تا از علم و دانش استفاده کند. 

دبیر گردهمایی دانش بنیان، خودکفایی پایدار اظهار داشت: کشاورزی و امنیت غذایی در همه کشور‌ها اولویت و پایه امنیت ملی کشور‌ها است یعنی بیشتر کشور‌های پیشرو، حمایت‌های خاصی از کشاورزان می‌کنند که دانش در این حوزه ورود کند. 

وی درباره اهمیت حضور بسیج در این حوزه گفت: بسیج در این زمینه می‌خواهد کمک کند تا دانش به حوزه کشاورزی و دامپروری و شیلات ورود کرده و شاهد پیشرفت در این عرصه باشیم تا امنیت غذایی کشور تضمین شود. 

افشار افزود: سازمان بسیج جامعه کشاورزی ۱۲ سال است که تشکیل شده ما از ابتدای تأسیس تا اکنون، طرح‌های آموزش و ترویجی را ساماندهی و شبکه سازی کرده ایم و حدود ۱۲ هزار مهندس بسیجی ساماندهی شده اند. 

وی در ادامه تصریح کرد: زیرساخت‌های مردمی در بحث آموزش فراهم شده و اکنون حدود ۴۰۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی ما تحت پوشش سازمان بسیج جامعه کشاورزی قرار دارد و مهندسین بسیجی، داخل عرصه‌ها به کشاورزان کمک می‌کنند و تصمیم داریم طی ۷ سال ۱۰ میلیون هکتار از اراضی کشاروزی را جهت خودکفایی پایدار محصولات راهبردی تحت پوشش قرار دهیم. 

افشار با بیان اینکه: بسیج متولی بخش کشاورزی نیست و قصد تصدی گری هم ندارد و بسیج در واقع امتداد مردمی دستگاه‌های دولتی است گفت: ما در طول سالیانه گذشته تعامل خوبی با وزارت جهاد کشاورزی داشته ایم و طرح های مشترک خوبی را اجرا کرده ایم  و در واقع بسیج هدفش کمک به وزارت جهاد کشاورزی است تا اگر خلأیی وجود داشته باشد، بسیج می‌تواند آن خلأ را پر کند.

در سایت ما عضو شوید

برای عضویت در خبرنامه کشاورزیار شماره همراه خود را در کادر زیر وارد کنید

در حال تماس ...