جزئیات خبر

نجات رودخانه‌ها و سد‌ها با آبخیزداری

نجات رودخانه‌ها و سد‌ها با آبخیزداری

کارشناسان معتقدند با اجرای طرح‌های آبخیزداری، علاوه بر جلوگیری از هدر رفت آب باران و تبدیل شدن روان آب‌ها به سیلاب، انباشته شدن رسوبات در پشت سد‌ها و دریاچه‌ها نیز کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رسول رجبی، کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان اینکه فرسایش خاک یکی از مهمترین چالش‌های زیست محیطی است، شسته شدن سطح خاک و بستر‌های روان آب‌ها و رودخانه‌ها را موثرترین و مخرب‌ترین عامل در این زمینه خواند و گفت: هر سال هزاران تن از خاک مرغوب و سطحی منطقه با روان آب‌ها و جران رودخانه‌ها شسته شده و به پائین دست منتقل می‌شوند که طبق مطالعاتی که در حوضه آبخیز سیاه بیشه در شمال کشور انجام شده، این رقم نزدیک به ۴ تن در هر هکتار است.

محمد شرافتی، معاون دفتر حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری نیز گفت: هر سال ۳ تا ۵ میلیون مترمکعب رسوبات وارد دریاچه سد سفیدرود می‌شود و این امر حدود ۴۰ درصد ظرفیت سد را تهدید می‌کند.

این درحالی است که با اجرای طرح‌های آبخیزداری می‌توان تا ۵۰ درصد مانع از شسته شدن خاک شد و این فعالیت‌ها در حوضه سیه بیشه سالانه از ورود ۱۸ هزار تن رسوبات به سد جلوگیری شده است.

بر اساس ماده ۳۸ برنامه هفتم باید ۱۵ درصد بارش‌های سالیانه مهار و قابل استحصال شود و از این میان ۵ درصد مختص آبخیزداری و آبخوان داری است.

در سایت ما عضو شوید

برای عضویت در خبرنامه کشاورزیار شماره همراه خود را در کادر زیر وارد کنید

در حال تماس ...