جزئیات خبر

قیمت گذاری دستوری مانع رشد صنعت طیور کشور

قیمت گذاری دستوری مانع رشد صنعت طیور کشور

فعال صنعت مرغداری گفت: در شرایط فعلی نگاه دولت به تولید محصولات، نگاه تنظیم بازاری است و قیمت یک محصول را از ابتدا تا آخر سال نمی توان ثابت نگه داشت، زیرا قیمت‌ها براساس برخی متغیر‌ها در بازار فراز و فرود دارد، به‌ویژه مرغ که یک محصول تره‌باری است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، علی صابری، فعال صنعت مرغداری با بیان این‌که ضعف ضریب تبدیل مرغ آرین نسبت به نژاد‌های دیگر دلیل استقبال کم از آن است، گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۰ درصد جوجه‌ریزی با نژادکاب (Cobb)، ۱۱ درصد با نژاد آربورآکرز (Arbor Acres)، ۲۷ درصد با نژادآرین، نیم درصد با نژاد ایندین ریور (Indian River) و مابقی درصد با نژاد راس (ROSS) بوده است.

متناسب نبودن تغییرات سال‌های اخیر در صنعت مرغداری با فرآیند تولید

صابری با اشاره به این‌که این صنعت را به لحاظ زمانی می‌توان به دو مقطع قبل و بعد از سال ۱۳۹۷ تقسیم کرد، اظهار داشت: صنعت طیور در سال‌های اخیر با تغییرات اساسی مواجه بوده که این تغییرات متناسب با فرآیند تولید نبوده است.

او تصریح کرد: در این صنعت قبل از سال ۱۳۹۷ واردات نهاده‌ها آزاد بود و دولت برای پایین‌آوردن قیمت تمام‌شده گوشت مرغ و تخم‌مرغ یارانه تخصیص می‌داد. معتقدم دولت فکر درستی هم کرده بود، زیرا در واردات و توزیع نهاده دخالت چندانی نمی‌کرد، عرضه و تقاضا براساس مکانیزم بازار تنظیم شد، قیمت تمام‌شده پایین بود و مردم از گوشت مرغ با قیمت مناسب بهره‌مند بودند.

این کارشناس صنعت طیور گفت: این سیستم تا سال ۱۳۹۶ حاکم بود و اعتراضی را از سوی مرغداران شاهد نبودیم، اما از این سال به بعد رویه‌ها تغییر کرد و سبب نارضایتی مردم و تولیدکنندگان شد.

در سایت ما عضو شوید

برای عضویت در خبرنامه کشاورزیار شماره همراه خود را در کادر زیر وارد کنید

در حال تماس ...