جزئیات خبر

آغاز کوچ عشایر زاگرسی به مناطق ییلاقی

آغاز کوچ عشایر زاگرسی به مناطق ییلاقی

کوچ عشایر استان‌های زاگرسی به مناطق ییلاقی از امروز آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: بر اساس شیوه نامه کارگروه ملی مدیریت چرا و به علت کاهش بارندگی و ظرفیت مراتع، باهدفجلوگیری از ورود زودهنگام دام به مراتع؛ مقرر شد در استان‌های زاگرسی حرکت عشایر به سمت مناطق ییلاقی از ۳۰ فروردین آغاز و ۲۵ اردیبهشت وارد این مناطق شوند.

ترحم بهزاد افزود: براساس مصوبات کارگروه ملی مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ عشایر، زمان کوچ عشایر بین پنج تا ۱۵ روز با توجه به شرایط اقلیمی می‌تواند متغیر باشد.

وی گفت: در این کارگروه استان‌های کشور به پنج منطقه تقسیم شده است و زمان کوچ عشایر این استان‌ها از مراتع قشلاقی به ییلاقی و برعکس در سال ۱۴۰۴ مشخص شده است.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری مراحل پیش از کوچ و هنگام کوچ و جایگیری عشایر در عرصه‌های منابع طبیعی را رصد و پی‌گیری می‌کنند تا ورود بی‌موقع دام در این عرصه‌ها صورت نگیرد.

ترحم بهزاد گفت:در گلوگاه‌های اصلی ورود به عرصه‌های مرتعی، گروه‌های ثابت و سیار یگان حفاظت مستقرند و از ورود زودهنگام دام به این مناطق جلوگیری می‌کنند.

وی این اقدام را موثر دانست و افزود: این امر موجب شده تعجیلی در حرکت دام به مراتع ییلاقی و همچنین از مناطق قشلاقی به ییلاقی صورت نگیرد.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: بر اساس قانون ملی شدن اراضی و ماده ۲ قانون حفاظت بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع، رسالت و وظیفه اصلی این سازمان، حفظ و احیا، توسعه و بهره‌برداری اصولی از عرصه‌های منابع طبیعی است.

ترحم بهزادبا اشاره به ابلاغ شیوه‌نامه فنی اجرای بهره‌برداری از مراتع کشور به استان‌ها گفت: به استناد این شیوه‌نامه، پی‌گیری‌های لازم در راستای ورود بی‌موقع دام به عرصه‌های مرتعی صورت می‌گیرد و در این شیوه‌نامه زمان ورود و خروج دام به مراتع مشخص شده است.

وی ظرفیت پارسال علوفه مراتع کشور را ۱۱ میلیون و ۳۶۶ هزار تن اعلام کرد و گفت: اگر شرایط بارندگی عادی و بین ۲۳۰ تا ۲۴۰ میلی‌متر باشد، میزان تولید علوفه مراتع به طور میانگین ۲۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن خواهد بود که با اعمال ضریب برداشت مجاز با توجه به شرایط حوزه آبخیز، حدود ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تن علوفه خواهیم داشت.

بهزاد بار دیگر بر تشکیل شورای کوچ در کشور تاکید کرد و افزود: موضوع مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ، امری ملی و فراسازمانی است و برای کاهش تنش‌ها میان مردم باید در سطح کشور برای آن تصمیم‌گیری شود.

 

در سایت ما عضو شوید

برای عضویت در خبرنامه کشاورزیار شماره همراه خود را در کادر زیر وارد کنید

در حال تماس ...