جزئیات خبر

طرح کاشت یک میلیارد نهال با هدف زراعت چوب در خوزستان

طرح کاشت یک میلیارد نهال با هدف زراعت چوب در خوزستان

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خورستان گفت: در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال، در این استان، توسعه زراعت چوب هدف گذاری شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خورستان گفت: از سال ۱۴۰۲ در راستای اجرای طرح مردمی کاشت ۱ میلیارد درخت، بیش از ۳۰ میلیون نهال در ۱۴۷ نهالستان بخش خصوصی، دولتی، تفاهمنامه‌ای و زراعت چوب از گونه‌های سازگار در استان خوزستان تولید شده است. 

موسویان در پاسخ به سئوال اختصاصی خبرنگار صدا و سیما میز کشاورزی و روستا افزود: در سال جاری نیز بالغ بر ۱۴ میلیون اصل نهال از گونه‌های سازگار، عمدتا اوکالیپتوس، کُنار، بادام و گونه‌های زینتی و گونه‌های درختی و مرتعی تولید شده است. 

وی درباره اجرای طرح زراعت چوب در استان خوزستان اظهار داشت: هدف گذاری ما در این استان توسعه زراعت چوب است، که این طرح را در هر ۳۰ شهرستان استان خوزستان و با توجه به ظرفیت آن شهرستان‌ها اجرایی کرده ایم که مشارکت‌های مردمی نیز در اجرای این طرح، کمک شایانی به منابع طبیعی و آبخیزداری کرده. 

موسویان افزود: در اجرای این طرح همکاری مردمی در بحث تولید نهال، کاشت، داشت، نگهداری و مراقبت عملی شده است و زراعت چوب در استان خوزستان با ۴ هدف اصلی منابع طبیعی یعنی حفظ، احیا، توسعه و بهره برداری اجرا می‌شود. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خورستان تاکید کرد: توسعه زراعت چوب زمینه اشتغال دائمی و پایدار هزاران نفر را در استان خوزستان مهیا می‌کند و هم اکنون اجرای زراعت چوب در شهر‌های استان خوزستان از سال ۱۴۰۲ و تاکنون در بیش از ۱۸ هزار هکتار، برنامه ریزی و بعضا قسمتی از آن تمام شده است و قسمت دیگری از این ۱۸ هزار هکتار نیز تا پایان ماه جاری (مهر ماه) آماده سازی، بسترسازی و احداث زهکش به چاله کنی به اتمام می‌رسد. 

موسویان درباره مشارکت پالایشگاه ها، شرکت‌های صنعتی و شرکت و دستگاه‌های دولتی در طرح کاشت یک میلیارد نهال گفت: شرکت‌های نفتی، پتروشیمی ها، پالایشگاه‌ها و کارخانه‌های فولادی که در استان خوزستان مستقر هستند، طبق تفاهم نامه‌ای که منعقد شده، در تولید و تأمین نهال، نهال کاری، آبیاری و مراقبت در سطح استان، مشارکت خیلی خوبی داشته اند.

وی افزود: قرار است حاشیه تمام جاده‌های ورودی به استان خوزستان به سمت پایانه‌های شملچه و چذابیه که به مساحت ۲ هزار کیلومتر است، با مشارکت مردم، فرمانداری ها، بخش داری ها، دهیاری‌ها و شرکت‌های نفت و پتروشیمی و گاز، طرفین جاده نیز درختکاری شود. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خورستان خاطر نشان کرد: همچنین جاده‌های ورودی روستا‌ها، قبرستان و مزار شهدا و زمین‌های ورزشی روستا‌ها نیز درختکاری می‌شود و در اختیار همه کشاورزان در استان خوزستان، نهال رایگان و تسهیلات برای آنان در نظر گرفته شده تا اطراف زمین‌های کشاورزی شان را نیز نهالکاری کنند.

در سایت ما عضو شوید

برای عضویت در خبرنامه کشاورزیار شماره همراه خود را در کادر زیر وارد کنید

در حال تماس ...