جزئیات خبر

گرامیداشت سنگرسازان بی سنگر در هفته دفاع مقدس

گرامیداشت سنگرسازان بی سنگر در هفته دفاع مقدس

همزمان با ایام بزرگداشت دفاع مقدس در سراسر کشور، همایش گرامیداشت شهدای جنگ جهاد کشاورزی در تهران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، همایش بزرگداشت شهدای دوران دفاع مقدس وزارت جهاد کشاورزی امروز سه شنبه ۳ مهرماه در تهران برگزار می‌شود.

این شهدا از جمله بهترین فرزندان ایران بودند که پیش از تهاجم دشمن بعثی، برای خدمت به محرومان و مستضعفان سراسر کشور کمر همت بسته و ایثارگرانه و با اشتیاق در روستا‌ها فعالیت عمرانی می‌کردند، اما با آغاز جنگ، راهی جبهه‌ها شدند تا در قالب یگان‌های پشتیبانی و مهندسی یاریگر رزمندگان مدافع میهن باشند.

به فرموده حضرت امام (ره) ­ زحمات بی وقفۀ جهاد، این سنگر سازان بی سنگر، در دفاع مقدسمان از جمله مسائلی‏‎ ‎‏است که ترسیم آن در قالب الفاظ نمی‌گنجد و وسعت دامنۀ گذشت و ایثار مردان و زنان جهاد، جنگ و صلح، بزرگ و‏‎ ‎‏کوچک، فقیر و غنی این مرز و بوم را فراگرفته است. ‏
امام خمینی جهاد را به عنوان شمایل دنیای آزادی و استقلال در عرصۀ کار و تلاش و پیکار علیه فقر و‏‎ ‎‏تنگدستی و رذالت و ذلت توصیف کرده است.

احمد خداکرامی، از پیشکسوتان و جهادگران دوران دفاع مقدس در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر با اشاره به توجه ویژه حضرت امام (ره) به محرومان و مستضعفان درباره چگونگی تاسیس جهاد سازندگی گفت: در ابتدای پیروزی انقلاب، روستا‌ها و مناطق محروم متولی نداشت و پس از آنکه جمعی از دانشجویان در دیدار با حضرت امام این موضوع را مطرح کردند، پیشنهاد ایجاد تشکلی برای خدمت رسانی در روستا‌ها مطرح شد و کار در مناطق محروم و روستا‌های سراسر کشور آغاز شد.

وی افزود: فعالیت جهادگران در بخش عمرانی شامل ساخت جاده ها، اماکن عمومی مانند حمام، برق رسانی، آب رسانی و ... بود و در بخش کشاورزی نیز ابتدا با کمک در امر درو گندم آغاز شد، اما به مرور این فعالیت‌ها با امکانات و تجهیرات بیشتر گسترش یافت.
خداکرمی با بیان اینکه حضور در جبهه‌ها نیز از روستا‌ها شکل گرفت، اظهار داشت: با شروع جنگ مشخص شد که پشتیبانی بسیار مهم است و، چون جهاد تجربه خوبی در این زمینه داشت، کار را از روستا‌ها آغاز کرد و در ابتدا اقدام به تامین ارزاق مورد نیاز جنگ زده‌ها و جبهه‌ها از طریق روستا‌ها کرد و به مرور فعالیت‌ها بیشتر شد و با استفقاده از ماشین آلات سنگین، اموری مانند سنگر سازی یا ایجاد خاکریز نیز صورت گرفت و یگان‌های مهندسی جنگ جهاد در مناطق عملیاتی مستقر شد.

این پیشکسوت جهاد سازندگی یکی از نخستین فعالیت‌های جهادگران در جبهه را ساخت سنگر برای تانک‌ها عنوان کرد و گفت: در همان روز‌های نخست، یکی از فرماندهان از بچه‌های جهاد خواست ۱۷ سنگر برای تانک‌ها ایجاد کنند و فردای همان روز، سنگر‌های مورد نظر آماده شد.
خداکرمی افزود: خیلی زود فعالیت جهاد به پروژه‌های بزرگ گسترش یافت و از ایجاد خاکریز که در اغلب موارد جلوتر از خط مقدم و پیش از استقرار نیرو‌ها بود، تا ساخت پل‌های کاملا خاص و نبوغ آمیز توسعه یافت.

وی با بیان اینکه ساخت سنگر، ایجاد خاکریز، تقویت دژ‌های دفاعی، ایجاد کانال و ساخت پل بخشی از کار‌های جهاد در دوران دفاع مقدس بود، افزود: ساخت پل بعثت در عملیات والفجر ۸ که دو سوی رودخانه خروشان اروند را به هم متصل کرد، یکی از شاهکاری‌های جهادگران در دوران دفاع مقدس بود.

در سایت ما عضو شوید

برای عضویت در خبرنامه کشاورزیار شماره همراه خود را در کادر زیر وارد کنید

در حال تماس ...