جزئیات خبر

کاهش ۲۵ درصدی تبخیر بارش‌ها با آبخیزداری

کاهش ۲۵ درصدی تبخیر بارش‌ها با آبخیزداری

عضو پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری گفت: با اجرای عملیات آبخیزداری ۲۵ درصد تبخیر بارش‌ها کاهش یافته و تبدیل به آب سبز می‌شوند که تاثیر آن احیاء مراتع و کاهش واردات نهاده‌های دامی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پرهمت، عضو پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری در برنامه میز اقتصاد با تاکیدبر اهمیت حفظ بارش‌ها گفت: در کشور ما رژیم بارش عوض شده و برف تبدیل به باران شده است که قبلا بصورت طبیعی برف ذخیره و بعدا آرام آرام بصورت آب مورد استفاده قرار می‌گرفت یعنی در حقیقت جریان‌های سیلابی که تبدیل به روان آب‌های سطحی می‌شوند و از دسترس خارج می‌شوند افزایش پیدا کرده ناچاراً ما باید به سمت ذخیره اینها از طریق اجرای طرح‌های آبخیزداری برویم.

رئیس اداره پایش مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی هم میزان بارش‌ها از اول مهر ۱۴۰۲ تا ۲۵ شهریور ماه امسال را ۲۳۳ میلی متر اعلام کرد.

بزرگ زاده، سخنگوی وزارت صنعت آب با دفاع از عمکرد سد‌ها در ذخیره آب گفت: ۱۰۳ میلیارد روان آب داریم که بیش از نیمی از آنها به صورت آب زیرزمینی در مخازن آب زیرزمینی می‌رود و برای آب سطحی مجموع حجم مخازن آب ۵۷ میلیارد متر مکعب است که قدرت تنظیم بیش از ۴۱ میلیارد متر مکعب دارد.

 او افزود: در وزارت نیرو پیش نویس این آیین نامه را و بسته فکری را آماده کرده‌ایم و این آمادگی را داریم که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و  سازمان برنامه و بودجه و به یک توافق برسیم که چگونه باید عمل کرد. قانون هم به ما فرصت داده و ما هنوز در آن فرصت قانونی‌اش هستیم که این اقدامات را انجام بدهیم و آن را در زمان خودش و به موقع انجام خواهد شد.

در برنامه هفتم بر اساس ماده ۳۸ وزارت نیرو مکلف است با همکاری وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و کشور و با بهره‌گیری از مشارکت‌های مردمی که سهم دولت از محل پیش فروش آب استحصالی در بودجه سنواتی درج می‌شود اقدامات لازم را به‌منظور افزایش حجم آب استحصالی کشور، حداقل به میزان پانزده درصد (۱۵%) متوسط بلند‌مدت نزولات آسمانی سالانه (پنج درصد (۵%) از محل مدیریت (کنترل) آب‌های سطحی، پنج درصد (۵%) از طریق آبخیزداری و آبخوانداری و پنج درصد (۵%) از طریق استحصال آب‌های جوی و سامانه‌های استحصال آب باران و کاهش تبخیر از سامانه‌های ذخیره، انتقال و توزیع آب) به‌عمل آورد. تعدیل یا اصلاح جدول شماره (۷) قانون (موضوع ماده (۳۷) این قانون)، متناسب با آب استحصالی از عملکرد این بند، به‌تصویب مجلس می‌رسد.
وزارت نیرو مکلف است گزارش عملکرد این ماده را هر شش‌ماه یک‌بار به مجلس ارسال نماید.

در سایت ما عضو شوید

برای عضویت در خبرنامه کشاورزیار شماره همراه خود را در کادر زیر وارد کنید

در حال تماس ...