نقش سنگرسازان بی سنگر در جهاد سازندگی و دفاع مقدس
مدیرعامل کانون سنگرسازان بی سنگر گفت: جوانان پرشور جهاد سازندگی، با تلاش شبانهروزی و درنهایت عشق و ایثار در همان سالهای اولیه انقلاب توانستند غبار محدودیت را از چهره روستاها در ابعاد مختلف عمرانی و فرهنگی بزدایند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدعلی شم آبادی مدیرعامل کانون سنگرسازان بی سنگر با حضور در برنامه سلام خبر خبرنگار رسانه ملی با مروری بر اثرگذاری جهادگران و سنگرسازان بی سنگر در سالهای دفاع مقدس گفت: جوانان پرشور و انقلابی این نهاد نو پا بدون هیچگونه توقع و چشم داشتی با تلاش شبانهروزی و درنهایت عشق و ایثار در همان سالهای اولیه توانستند غبار محدودیت را از چهره روستاها در ابعاد مختلف عمرانی و فرهنگی بزدایند.
محمدعلی شم آبادی، نقش جهادگران سازندگی را در هشت سال دفاع مقدس بی بدیل خواند و گفت: جهاد سازندگی از همان آغاز کار توانست نیروهای دلسوز و جوان و متخصص و متعهد در رشتههای گوناگون را به خود جذب و با خدمات بسیار ارزنده نفوذ گسترده و عمیقی بدست آورد.
وی افزود: جهاد سازندگی در ۲۷ خرداد ۱۳۵۸ به فرمان امام (ره) تأسیس شد، آن زمان کشور، جمعیت و سرزمین روستاهای ما حدود ۷۰ درصد کشور را تشکیل میداد. جهادگران با اقشار مختلف در سراسر کشور بعد از اینکه فرمان امام را شنیدند، به روستاها شتافتند و طی مدت کوتاهی تحول عظیمی را با محوریت خود مردم در روستاها و جلب مشارکت مردم انجام دادند.
محمدعلی شم آبادی افزود: مهمترین برنامهای که در این راستا اجرا شد، تشکیل شبکه عظیم شورای اسلامی روستا بود که با مشارکتهای مردمی و جهاد گران سازندگی کارهای عظیمی در سازندگی روستاها انجام شد و بعد از آغاز جنگ تحمیلی، جهادگران برای پشتیبانی و در حقیقت کمک به جبهههای قدم برداشتند، کارهای بسیار پیچیده و مهمی مثل سد سازی، سیلو سازی، راهها و پلهای عظیم وکارهای مختلفی که نیاز کشور بود.
مدیرعامل کانون سنگرسازان بی سنگر در ادامه تصریح کرد: جهاد گران سازندگی در حوزه کشاورزی نیز تحولات عظیم از خود نشان دادند. توانستند طی یکی دو سال در تأمین مواد پروتئینی، مرغ، گوشت و عمدتا لبنیات کشور را بی نیاز کنند. چرا که تا آن زمان عمده لبنیات کشور وارداتی بود.
وی خاطر نشان ساخت: ۱۵ ماه بعد از شروع فعالیت جهادگران جهاد سازندگی، جنگ تحمیلی شروع شد و بلافاصله بعد از ساعات اول، جهادگران در استانهای مختلف، بدون هیچ مأموریت و بدون هیچ ابلاغ رسمی و بدون اینکه حتی وظیفهای در حوزه دفاعی و نظامی داشته باشند، به جبههها شتافتند. جهادگران سازندگی اینبار سنگرهای را پر کردند از شمال غربیترین نقطه مورد هجوم قرار گرفته تا در جنوب غربیترین و دامنه اروند، مستقر شدند.
مدیرعامل کانون سنگرسازان بی سنگر اظهار داشت: در این راستا، دو تا کار عظیم در رابطه با کمک به جبهه توسط جهادگران انجام شد؛ یکی بحث پشتیبانی، جمع آوری کمک ها، جمع آوری هدایا و نیازهایی که رزمندگان اسلام در جبههها داشتند و بخش دیگر آن پشتیبانی جذب نیروی انسانی متخصص در حوزههای مختلف بود، مثل نیاز به متخصص برای تعمیر ماشین آلات سنگین بود.
محمدعلی شم آبادی گفت: این قشر عظیم با نام سنگرسازان بی سنگر یک خانواده بزرگی هستند که حدود ۳ هزار و ۳۰۰ شهید در جهاد سازندگی، ۲۱ هزار جانباز و بیش از هزار آزاده داشت که خدمات ارزندهای را از خود بجای گذاشتند، لذا ضروری است از این جهادگران به عنوان الگویی برای حل مشکلات و مسائلمان در جامعه، نگاه ویژه داشته باشیم.