خودکفایی در تولید بذر پنبه مورد نیاز کشاورزان کشور
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور، گفت: در تأمین بذر پنبه خودکفا شدیم و در حال حاضر بذر مازاد بر نیاز کشاورزان تولید میشود که از نظر بازارپسندی با بذرهای وارداتی قابل رقابت هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قربان قربانی، رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور در روز جهانی پنبه، به اهمیت و نقش گیاه پنبه در اقتصاد کشور و تولید بیش از ۷۰ محصول مختلف اشاره کرد و گفت: پنبه به عنوان اصلیترین محصول لیفی جهان، در ایجاد اشتغال برای صدها میلیون نفر در بیش از صد کشور از جمله ایران نقش بسزایی دارد و با توجه به ارزش افزوده بالای این محصول، خودکفایی در تولید آن ضروری است.
وی افزود: سیاستهای حمایتی میتوانند نقش مهمی در رفع چالشها و افزایش بهره وری داشته باشند و تا زمانی که پنبه با ارز آزاد وارد شود، تولیدات داخلی قادر به رقابت نخواهند بود و ضرورت دارد که تعرفههای وارداتی برقرار شوند.
قربانی اضافه کرد: با افزایش عملکرد در واحد سطح میتوان کشت این محصول را برای کشاورزان و کارخانه داران به صرفه کرد چنانکه پنبه ارزش افزوده زیادی برای کشور دارد، به طوری که با اشتغال در ۴ هکتار پنبه کاری، یک شغل دائم برای یک فرد در سال ایجاد میشود.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور تصریح کرد: نیاز کشور به الیاف پنبه ۱۵۰ هزار تن است که تقریباً ۵۰ درصد آن وارد میشود که امیدواریم با ابلاغ سند امنیت غذایی کشور و پیش بینی تولید ۸۷ درصدی الیاف، با ضریب نفوذ دانش و فناوری، تا ۵ سال آینده در این محصول به خودکفایی برسیم.
قربانی با بیان این که از سال گذشته در تأمین بذر پنبه مورد نیاز کشور خودکفا شده ایم، افزود: در حال حاضر بذر مازاد بر نیاز کشاورزان تولید میشود و بذرهای تولیدی از نظر بازارپسندی کاملأ با بذرهای وارداتی قابل رقابت هستند.
گفتنی است؛ هفت اکتبر به ابتکار ۴ کشور آفریقایی و حمایت سازمان تجارت جهانی و سازمان فائو در سال ۲۰۱۹، به عنوان روز جهانی پنبه نامگذاری شده كه هدف از آن، افزایش آگاهی در مورد اهمیت پنبه و فرآوردههای قابل استحصال آن (بیش از ۷۰ فرآورده) است در کشور ما نیز روز جهانی پنبه توسط موسسه تحقیقات پنبه و بخشهای خصوصی و مردم نهاد جشن گرفته میشود.