توسعه روستاها نیازمند تدوين یک سند ملی و مديريت يكپارچه
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، گفت: نبود مدیریت یکپارچه روستایی در این چند دهه ، بزرگترین آسیبها را به روندهای توسعه روستایی ما زده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین زاده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در همایش سراسری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، با اشاره به مشکلات جهانی از جمله جنگ و تروریسم، گفت: ایران در برابر تمام بلاها و مشکلات بهواسطه همبستگی و اتحاد ملی خود مقاوم مانده و این ما، را در برابر هر چالشی حفظ میکند .
وی افزود: آمارها نشان میدهد از سال ۵۵ تاکنون جمعیت روستاها و شهرها روند معکوسی را طی کرده، در گذشته ۷۰ درصد جمعیت در روستاها و ۳۰ درصد در شهرها بودند، اما این نسبت برعکس شده از ۶۹ هزار روستای کشور ، تنها ۳۸ هزار روستا دارای سکنه هستند و ۳۱ هزار روستا خالی از سکنه شده است.
حسین زاده اضافه کرد: با وجود اجرای طرحهايی چون طرح هادی، زیرساختهایی چون آب، برق، گاز ، تلفن و تمام فعالیتهای عمرانی، چرا نتوانستیم جمعیت روستایی را در روستاها ثابت نگه داریم؟ باید بررسی کنیم چه اقداماتی را نباید انجام میدادیم و چه کارهایی را باید بهطور مؤثرتر انجام میدادیم.
وی درباره چالش ها، تصریح کرد: مجموعهای از عوامل مانند کمبود فرصتهای شغلی، کاهش کیفیت زندگی، تحولات اجتماعی، کمبود درآمد و تغییرات اقلیمی، روستاهای ما را با چالشهای جدی مواجه کردهاند.
حسین زاده، موازیکاریهای متعدد را مانع اصلی توسعه روستایی خواند و گفت: بزرگترین مانعی که در حال حاضر کشور با آن مواجه است و بهرهوری را به سمت صفر میبرد، موازیکاریهای گستردهای است که بهویژه در حوزه توسعه روستایی وجود دارد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، تاکید کرد: معتقدم که به جای دخالت در امور اجرایی و کاستن از اختیارات نهادها، باید یک سیاستگذاری کلان و هماهنگ ایجاد شود، هدف من این است که هر نهادی وظایف خود را بهدرستی انجام دهد و ما بهعنوان یک نهاد فرابخشی، بر عملکردها و هزینهها نظارت داشته باشیم، باید فضای بروکراسی سنگین را کاهش دهیم و با سیاستگذاری مناسب، روند توسعه روستایی را هدایت کنیم تا اقدامات مؤثرتری انجام شود.