افزایش بهره وری با هوش مصنوعی برای تأمین امنیت غذایی کشور
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ، گفت : استفاده از فناوری هوش مصنوعی در کشاورزی تاثیر مثبتی بر افزایش بهره وری محصولات و تأمین امنیت غذایی پایدار کشور دارد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محسن مردی با اشاره به برگزاری رویداد هوش مصنوعی در ۱۱ مهر ماه در محل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، گفت: هوش مصنوعی الگوی کشت را براساس شرایط جدید اقلیمی تعریف میکند و بهره وری را در کشاورزی افزایش میدهد، این فناوری در تأمین امنیت غذایی پایدار کشور در شرایط تغییر اقلیم فعلی و حتی آینده بسیار اثرگذار است.
وی با اشاره به این که تغییر اقلیم به ویژه خشکسالی و کمبود آب ناشی از این تغییرات به شدت میتواند روی تولید محصولات کشاورزی اثرات منفی داشته باشد، افزود: با استفاده از دادههای حاصل از ماهوارهها و حسگرها میتوانیم الگوی تولید محصولات را متناسب با شرایط جدید اقلیمی ایجاد کنیم تا بتوانیم با افزایش بهره وری در اراضی زراعی، باغی و کاهش آسیبهای طبیعی و آفت ها، تولید را افزایش دهیم.
مردی اضافه کرد: در بخش کاشت، داشت، برداشت و همچنین زنجیره تأمین ارزش، با استفاده از دادهها و تجزیه و تحلیل آماری، میتوانیم مدلهای جدید و بهینه شدهای را برای الگوی کشت در اقلیمهای متفاوت کشور طراحی و اجرا کنیم.
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: در رویدادی که در ۱۱ مهر با حضور چندین شرکت دانش بنیان برگزار میشود، این امکان را برای بخش کشاورزی و مدیران فراهم میکند تا با شرکتهایی که در این زمینه فعال یا دارای ایده هستند، آشنا شویم و از ظرفیتهای آنها برای ارتقای بهره وری در بخش کشاورزی استفاده کنیم.