جزئیات خبر

افزایش بارش ها به معنای ذخیره آب بیشتر نیست

افزایش بارش ها به معنای ذخیره آب بیشتر نیست

کارشناس سازمان هواشناسی گفت: با اینکه بارش‌ها در سال زراعی جدید ۲۲ درصد افزایش داشته است، اما به علت زمان و مکان‌های مختلف به معنای ذخیره آب بیشتر نیست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رسول میرزایی شیری، کارشناس سازمان هواشناسی با بیان اینکه افزایش بارش ها لزوماً به معنای ذخیره آب بیشتر نیست، گفت: این بارش‌ها در یک دوره یک ساله اتفاق افتاده و نوع بارش‌ها در میزان ذخیره بسیار مهم است و سطح‌های مختلف مانند سطح سنگلاخی، سطح جنگلی، سطح شن و ماسه در میزان ذخیره آن تاثیر دارد.

او افزود: بیشتر بارش‌های امسال در فصل بهار اتفاق افتاد و زمان بارش‌ها خیلی مهم است، چون تبخیر در فصل بهار به دلیل افزایش دما بیشتر است و سرعت بارش‌ها سریع بوده و امکان دارد با توجه به سرعت بارش ها، این آب‌ها به صورت سیلاب و روان آب به دریاچه‌های شور یا دریا‌ها ریخته شود.

میرزایی گفت: در ۴ دهه گذشته با توجه به افزایش میانگین دما درکشور قطعا میزان تبخیر آب هم افزایش پیدا کرده است.

او در ادامه گفت: اگر این بارش‌ها رگباری و سریع باشد بلافاصله به روان آب تبدیل می‌شود و اگر در مناطقی که شیب زیادی دارد و نزدیک دریا باشد خیلی سریع به سمت دریا سرازیر می‌شود و اگر در زمستان ببارد به صورت برف ذخیره شده و به تدریج در رودخانه‌ها جاری می‌شود و در پشت سد‌ها ذخیره می‌شود.

کارشناس سازمان هواشناسی افزود: طبق آمار مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی میزان بارش‌ها برای سال زراعی گذشته یعنی تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ حدوداً ۲۳۵ میلی متر بوده است و حجم بارش برای کل کشور تقریبا حدود ۳۹۰ میلیارد متر مکعب بر آورد شده است که حجم بارش‌ها نسبت به سال گذشته حدود ۸۰ میلیارد مترمکعب یعنی ۲۲ درصد افزایش داشته است.

 او اضافه کرد:طبق آمار وزارت نیرو مقدار ورودی سد‌ها تا ۳۱ شهریورماه حدود ۴۰ میلیارد مترمکعب بوده و لزوما تمام بارش‌ها پشت سد‌ها جمع نمی‌شودو معمولا برای محاسبه مقدار بارش کشور از یک روش تحلیل عینی استفاده می‌شود و داده‌هایی که ایستگاه‌ها جمع آوری کردند را با یک درون یابی روی نقاط شبکه میان یابی و محاسبه می‌شود.

در سایت ما عضو شوید

برای عضویت در خبرنامه کشاورزیار شماره همراه خود را در کادر زیر وارد کنید

در حال تماس ...