برنامههای تحقق ثبات در خودکفایی و پایداری تولید گندم
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی ضمن معرفی دستاوردهای خودکفایی گندم، برنامههای تحقق ثبات در خودکفایی و پایداری تولید گندم را برشمرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ پیمان فلسفی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی با حضور در خبرگزاری صدا و سیما میز کشاورزی و روستا گفت: محصولات اساسی به ویژه گندم به عنوان یکی از مهمترین کالاهای اساسی کشور است که از دیرباز برنامه ریزان و سیاستمدار کشورمان توجه ویژهای به این محصول داشته اند و توان کشاورزان ما، شرایط خاک و آب و هوایی کشور ما چه به صورت آبی و چه به صورت دیم نشان میدهد تولید این محصول در کشور ما وضع خوبی دارد.
فلسفی افزود: متوسط تولید گندم آبی در کشور حدود چهار تن در هکتار است، و فاصله ما با تولید کننده برتر و گندمکار نمونه؛ حدود یک سوم است یعنی تولید کننده برتر حدود ۱۲ تا ۱۳ تن در هکتار برداشت میکند در حالی که متوسط تولید حدود ۴ تن در هکتار است بنابراین ما ۳ برابر توان تولید بیشتر داریم.
وی تصریح کرد: این آمار پایداری تولید گندم را نشان میدهد که ما میتوانیم اهمیت تولید گندم را در واحد سطح بالا ببریم و اینکه سطح زیر کشت را هم بالا ببریم بحث دیگری است.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اظهار اشت: ما درسه مقطع به خودکفایی در تولید گندم دست پیدا کردیم، اما به دلایل مختلف دو بارعقب گرد داشتیم، اکنون امسال هم حدود شانزده و شش دهم میلیون تن تولید صورت گرفت و حدود دوازده میلیون تن خرید توسط دولت انجام شد و به خودکفایی رسیدیم.
فلسفی در ادامه افزود: در کشور حدود ده و نیم میلیون تن میزان مصرف گندم نانوایی است و حدود یک و نیم میلیون تن هم برای صنف و صنعت استفاده میشود. بنابرین ما به خودکفایی در تولید گندم رسیده ایم.